Badam (Almond) mentah diimport terus dari Amerika Syarikat. Almond mengandungi banyak lemak sihat, serat, protein, magnesium dan vitamin E. Manfaat kesihatan badam termasuk tahap gula darah yang rendah, mengurangkan tekanan darah dan tahap kolesterol yang lebih rendah. Mereka juga boleh mengurangkan rasa lapar dan menggalakkan penurunan berat badan.

Aprikot diperkaya dengan Vitamin A, yang juga dikenali sebagai retinol. Mereka kaya serat, baik untuk jantung, darah dan kulit. Ia sesuai untuk diet dan juga menguatkan tulang.

Gum Arab (Arabic Gum) mempunyai kandungan prebiotik semulajadi tertinggi sama fungsi dengan prebiotik terdapat dalam susu ibu dan 10 kali ganda kaya dengan kalsium yang terdapat dalam susu lembu.

Buah ini memiliki asupan kalium dan mineral yang dapat membantu untuk mengawal hipertensi. Buah ini adalah pilihan paling tepat untuk anda yang ingin menurunkan berat badan. Penelitian telah menunjukkan bahawa asupan rutin dari buah ara dapat membantu mengurangi 34 persen risiko kanker payudara setelah pasca-menopause.

Madu mengandungi Vitamin C yang memang tersangatlah banyak khasiatnya kepada tubuh badan. Selain itu, madu juga mempunyai kalsium untuk menguatkan tulang.  Hanya minum air yang bercampur dengan madu dan dengan semudah itu anda telah berjaya meningkatkan sel darah merah. Masalah kulit kepala seperti kelemumur dan dermatitis sangat mudah diatasi dengan mengamalkan madu setiap hari.

Pelbagai jenis jus dari Timur Tengah.

Kurma sebenarnya mengandungi khasiat yang cukup untuk meningkatkan daya ingatan. Buah kurma bagus untuk wanita hamil kerana akan memudahkan proses bersalin selain akan mengurangkan masalah pendarahan. Ia juga membantu menguatkan jantung. Masalah penyakit seperti osteoporosis juga dapat dibendung dengan mengamalkan pengambilan buah ini. Kandungan nikotin di dalam kurma sememangnya membantu menyelesaikan pelbagai masalah usus.

Pistachio merupakan sumber vitamin B6, boleh menggalak tahap tenaga, membaiki kesihatan kulit dan mata, dan menyumbang kepada kesihatan metabolisme. Pistachio kaya dengan pelbagai nutrien lain seperti tiamin, potassium, tembaga, magnesium dan zat besi.

Kismis mengandungi kandungan mineral surih bernama boron yang merupakan mineral penting untuk fungsi otak yang baik. Serat yang tinggi dalam kismis adalah sangat bermanfaat untuk fungsi sistem pencernaan berjalan dengan lancar.

Kacang walnut didapati dapat mencegah kanser prostat sehingga 30-40%. Ia juga mampu mencegah kanser payudara. Walnut mengandungi asid amino l-arginine yang baik untuk pesaki jantung. Antioksidan adalah penting dalam membantu tubuh badan memerangi radikal bebas yang menyerang seiiring peningkatan usia. Kacang walnut mengandungi antioksidan yang lebih kuat dan mereka menggelarkannya “buah luar biasa”. Kajian menunjukkan pengambilan kacang walnut boleh menyokong kesihatan otak, termasuk meningkatkan inferensi dalam pada remaja. Lelaki yang mengamalkan pengambilan kacang walnut secara konsisten dapat meningkatkan kualit sperma mereka.